GamingPC&ConsolesRSS PaginaDeMediaTech&IT

Oculus Rift S a fost anunțat și este făcut de Lenovo

GDC ne aduce o veste neașteptată, anunțul unei variante noi a Oculus Rift, sub forma unui dispozitiv numit Oculus Rift S… produs de Lenovo.

Încă mai este un dispozitiv marca Oculus, sub tutela Facebook, și proiectat în parte de Oculus, dar de construcție s-a ocupat Lenovo. Totuși, aceasta este într-un fel a doua generație a lui Rift, sau măcar un pas intermediar până la acea generație, având o serie de îmbunătățiri și diferențe față de modelul disponibil acum pe piață.

Spre exemplu, ecranele OLED au fost înlocuite cu ecrane LED de rezoluție puțin mai mare, 1280×1440 în loc de 1080×1200, dar care funcționează numai la 80Hz, în loc de 90Hz. În locul căștilor, Rift S vine cu o pereche de difuzoare plasate în proximitatea urechilor, iar în locul sistemului de detecție bazat pe camere poziționate din afara sistemului, dispozitivul se folosește acum de camere interne pentru calcularea poziției.

Oculus Rift S vine la pachet cu setul de controllere Touch și promite să fie ceva mai comod față de predecesorul său. Dar în ciuda faptului că reprezintă cât de cât o nouă generație, nu se folosește de conectorul de VR care a fost standardizat în urmă cu câteva luni și poate fi găsit pe plăcile video Nvidia. Așa că acel USB-C adițional cam stă degeaba până la un Oculus Rift 2. Deocamdată se pare că se folosește aceeași strategie ca la telefoane mobile în ceea ce privește lansarea de modele noi.

Prețul pentru această minunăție este de 400 de dolari, în SUA, și va fi lansat în această primăvară.

[Engadget]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button