MORE

Oculus Rift, folosit nobil in loc de realitate

Artista grafica Priscilla Firstenberg, destul cunoscuta in lumea jocurilor, a folosit Oculus Rift-ul intr-o maniera inedita si care ma face sa adaug un +1 la increderea pe care o am in rasa umana. Tanara artista a folosit kitul de dezvoltare Oculus Rift, pentru a-si ajuta bunica sa experimenteze lumea din afara casei inainte ca aceasta sa treaca in nefiinta. Roberta Firstenberg, bunica artistei, suferea de cancer si boala o tintuise la pat, plimbatul, fie el si prin gradina devenind imposibil. Nepoata, care a lucrat le jocul République pentru compania Camouflaj a inceput o discutie cu colegii de munca vis-a-vis de tehnologiile next-gen, si a inceput sa puna cap la cap un plan. Aceasta a cerut de la Oculus un kit de dezvoltare. Decizia companiei a fost unanima, acestia oferind fara ezitare o casca. Dar cu o mica precizare.

  „Din pacate, nu va putem trimite o unitate noua, asta pentru ca inca incercam sa suplinim comenzile ramase. Dar, tocmai am primit cateva kituri de dezvoltare la birou de la producatori. Avand in vedere acest fapt, va putem imprumuta un kit de dezvoltare, primit inapoi de la un alt dezvoltator.”

Astfel, Priscilla a folsosit Riftul, nume de cod Tuscany, pentru a-i arata bunicii sale o vila, fluturi, gradini virtuale si sa faca un lucru, care, din cauza bolii, ii era imposibil… sa urce pe scari. Artista grafica lucra la o versiune speciala pentru bunica sa in momentul in care conditia acesteia sa inrautatit. Din pacate, aceasta a decedat la patru saptamani dupa experienta. Este inca un exemplu care sustine ideea acestui site: „Oamenii creaza tehnologia, iar tehnologia ii face mai creativi!”.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button