MORE

Oculus Rift ajunge in magazine la inceputul lui 2016!

Daca rapoartele initiale indicau faptul ca Oculus Rift va intra in productie pentru retail in august anul acesta, se pare ca achizitia de catre Facebook, combinata cu fluxul nou de investitori, a schimbat acest lucru! Casca virtuala a celor de la Oculus are o noua data probabila de lansare, Rift transformandu-se incet, dar sigur, in cel mai bun si asteptat produs de acest gen de pe piata.

De ce… cel mai bun de pe piata? Ei bine, cu toate ca Oculus sunt inca noi pe piata, majoritatea incearca sa-i copieze, nu sa inoveze, multe dintre castile virtuale aflate in acest moment in dezvoltare fiind variatii ale aceluiasi concept, adica ale lui Rift. Iar in acest inceput de secol tech, teoretic lucrurile sunt decise de „cine este primul” cu un produs pe piata, cu toate ca avem si contraexemple relevante, precum Windows Phone, care cu toate ca a fost printre primii la start, nu are acum o cota de piata prea mare.

Cu toate astea, inceputul lui 2016 ca perioada de lansare comerciala pentru Oculus Rift, este una dintre cele mai bune vesti pentru producator, dar si pentru potentialii cumparatori. Din pacate nu exista inca jocuri realmente compatibile, majoritateea fiind „adaptate” de producator, doar pentru a etala puterea si capabilitatile lui Oculus Rift, dar este foarte probabil sa vedem o schimbare de directie in piata dupa E3-ul de anul acesta. Unde este de asemenea posibil sa vedem si competitia incordandu-si muschii: Valve si Sony avand si ele proprille proiecte de acest fel. Iar competitia ar trebui sa aduca inovatie. Inovatie care ar putea influenta pretul lui Oculus Rift, asteptat sa fie cuprins intre 300 si 400 de dolari la lansare.

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button