MORE

Oculus incearca sa se schimbe, indeparteaza DRM-ul

In ultimele saptamani, culminand cu declaratia lui Palmer Luckey prin care sustinea exclusivitatile VR, imaginea companiei Oculus a luat-o la vale foarte grav.

Probabil cineva de la Facebook, realizand ca a descuraja inca de la inceput oamenii sa foloseasca aceasta tehnologie nu va fi un lucru bun pe termen lung, si-a dat seama ca lucrurile nu merg bine, asa ca o minune s-a produs. Ultimul update de software pentru Oculus Rift a indepartat verificarea de DRM care impiedica jocurile sa functioneze fara ca dispozitivul sa fie conectat.

Motivul este ceva mai nuantat decat simplul „vrem sa fie bine ca sa nu fie rau”. Cu ceva timp in urma, aplicatia facuta de fani numita Revive, cea care permitea folosirea jocurilor de Rift pe Vive, a incercat sa evite acest DRM, dar in proces a dat nastere unei noi probleme. Nu doar ca facea jocurile sa mearga fara un Rift, dar permitea rularea pana si a variantelor piratate, ceva ce nu era posibil cu varianta anterioara de Revive, fiindca nu era la fel de mult DRM de ocolit.

Conform declaratiei unui reprezentant al Facebook/Oculus

Credem ca protejarea continutului dezvoltatori este un element critic in succesul pe termen lung al industriei de VR si vom continua sa luam pasi in viitor pentru a ne asigura ca dezvoltatorii de VR pot sa investeasca mai departe in continut nou VR inovativ.

In alte cuvinte „Luati naibii varianta aia care permite piratarea de pe net!”

[DSO Gaming]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button