MORE

Oculus impiedica folosirea jocurilor de Rift pe alte dispozitive, dar comunitatea ignora asta

Cu ceva timp in urma, un individ cu ceva pricepere a reusit sa faca jocurile de Oculus Rift sa functioneze si pe Vive, asa cum era normal. La urma urmei, nu vrei ca un joc sa nu iti mearga pentru ca ai un monitor de marca gresita. Dar Oculus, fiind proprietatea Facebook, nu prea a fost de acord cu aceasta initiativa.

Cel mai recent update de software a lui Rift adauga un strat nou de DRM care impiedica rularea unui joc daca nu este detectat un Oculus Rift conectat la PC. Pana acum, jocurile puteau fi „convinse” functioneze chiar si fara prezenta unuia, permitand folosirea lor cu Vive si pe solutii similare. Aceasta decizie merge oarecum impotriva a ceea ce Luckey Palmer a spus acum ceva vreme, cand si-a exprimat intentia d-a face Rift o platforma deschisa… sau macar una care nu este complet inchisa.

Desigur, cei care vor ca tehnologie sa nu fie limitata de o companie si ideile sale meschine inca mai lucreaza la repararea acestei erori. Cea mai recenta varianta de ReVive permite folosirea jocurilor de Rift chiar si daca dispozitivul nu este atasat. Nu este valabil pentru toate jocurile, solutia aceasta fiind inca in dezvoltare, dar cel putin cele bazate pe Unreal Engine pot ocoli acum acest DRM.

Sunt sanse bune ca Oculus sa escaleze efortul de-a impiedica folosirea jocurilor dincolo de aceasta platforma, din moment ce n-ar fi in interesul companiei ca titluri finantate de Facebook sa functioneze pe platforme straine. Astfel, ceea ce trebuia sa fie o revolutie VR devine un nou razboi al consolelor, fiindca ultimele au fost atat de benefice.

[PC Invasion]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button