TECHTech&ITTelefoane

Ochelarii Bose de realitate augmentată auditiv apar luna viitoare

Conceptul de realitate augmentată tot încearcă să prindă tracțiune de câțiva ani, iar un nou suporter neașteptat se alătură efortului, sub forma companiei Bose.

Binecunoscutul producător de soluții audio anunță Bose Frames, o pereche de ochelari de realitate augmentată ce diferă considerabil față de majoritatea celorlalte astfel de dispozitive. Ochelarii nu funcționează precum CastAR, proiectând o imagine virtuală peste lumea reală, sau ca acea veche promisiune pe care o făcea Google cu proiectul Glass. În schimb, Frames este o experiență AR pur auditivă.

Ochelarii nu au vreun afișaj electronic, lentilele sunt pur și simplu de la o pereche de ochelari de soare. Partea de AR vine din rama lor, ce include două difuzoare care pot să dirijeze sunet direct către urechea utilizatorului. Astfel aveți posibilitatea de a asculta discret muzică, de a prelua apeluri de la telefon sau de a folosi asistentul digital preferat de pe mobil. Până aici sună de parcă n-ar face mai mult față de o pereche de căști wireless, având o durată a bateriei de 3.5 ore.

Iar în momentul lansării, din luna ianuarie, chiar nu vor putea face ceva mai mult. Dar pe parcursul anului 2019 urmează să fie lansate o varietate de aplicații menite să se folosească de funcțiile de AR ale ochelarilor. La urma urmei, în hardware-ul efectiv din ramă sunt lucruri precum un sistem de detectare a poziției pe nouă axe. În tandem cu GPS-ul telefonului, ochelarii pot oferi informații auditive despre orice lucru la care vă uitați. Câteva exemple date ar fi orele de funcționare ale magazinelor, prețuri, specialități și în general cam orice ați fi putut găsi dacă ați fi cotrobăit câteva minute pe Google.

Prețul pentru acești ochelari este de 200 de dolari.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button