Gaming

Oceanhorn-Un joc cu adevarat „inspirat”

Putem spune ca multe din action RPG-urile aparute in ultimii 15 ani au fost influentate intr-un fel sau altul de franciza Zelda, insa, putine jocuri sunt atat de „inspirate” ca Oceanhorn.

Probabil ati mai auzit de baiatul tanar cu o istorie misterioasa, trimis intr-o aventura inarmat cu o sabie, un scut si un arc. Trebuie sa culegi chei din deserturi, paduri si alte zone pentru a progresa in poveste, te vei intalni cu fel si fel de obstacole si vei lupta pentru a salva regatul cotropit de forte malefice. Cam asta ar fi momentul in care orice cunoscator de Zelda are un déjà vu si este clar ca mecanicile lui Oceanhorn sunt inspirate din creatia celor de la Nintendo.

Lumea, formata din numeroase insule ce au fost imprastiate pe o suprafata imensa de apa, a fost conceputa cu mare grija si atentie, totul aratand absolut fenomenal. Trecand insa peste elementul de grafic, Oceanhorn nu este genial cand vine vorba de gameplay. Esti obligat sa navighezi toate cele cinci capitole fara repere prea clare, si chiar daca ne-a placut sa exploram harta de-a lungul si de-a latul, ne-am mai trezit din cand in cand pierduti in spatiu si nesiguri de ce trebuie sa facem in continuare. Controlul este destul de simplificat, cu doar doua butoane pe ecran. Si sistemul de lupta este eficient dar are anumite defecte. Multi inamici se plimba aiurea prin aceasta lume asteptand ca tu sa le dai o sabie peste fata sau o sageata in genunchi ca sa te atace, dar exista si goblini inarmati pana-n dinti, ocazie cu care trebuie sa iti iei adio de la o unitate de viata sau doua inainte de a-i dobori. Dar stai, cand te intorci in zona in care tocmai ai rapus goblinul, el va fi din nou acolo, asteptand sa-ti mai dea una in cap. Din fericire, numeroasele puncte de verificare te vor scuti de un drum prea lung.

Puzzle-urile din lumea subterana sunt rudimentare si implica doar impingerea  catorva pietre sau tragerea unor manete. De-a lungul jocului vei gasi si puzzle-uri ce implica folosirea arcului sau utilizarea focului si a apei pentru a trece mai departe. Ignorand influentele evidente, Oceanhorn este un joc bine gandit si realizat, ce ofera peste 10 ore de gameplay. Acestea fiind spuse, nu putem totusi ignora faptul ca jocul imprumuta vizual foarte mult din franciza Zelda, insa parca lipseste acel ceva care a facut din Zelda un joc care a trecut de testul timpului.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button