MORE

Obiective Canon: cinci sticle de calitate pentru formatul APS-C

Obiective Canon sunt multe si variate, dar cele cinci pe care vi le prezentam succint mai jos ne-au atras atentia prin calitatile lor deosebite si prin utilitatea lor in lucrul cotidian cu aparatul foto. Aceste obiective Canon sunt dedicate formatului APS-C, iar body-ul folosit a fost un 7D Mark 2, o camera APS-C high-end dedicata zonei semiprofesionale, care a beneficiat de critici pozitive de la lansarea sa toamna trecuta. Faptul ca am ales 7D ca si „platforma de test” nu inseamna ca ele nu se adreseaza oricarei camere APS-C, fie ea 550D, 600D, 700D sau 70D. Asadar, obiective Canon pe alese, pentru toate nevoile si gusturile:

Pentru inceput va prezentam un obiectiv fix de tip pancake, adica unul foarte compact. Canon EF-S 24mm este un obiectiv de tip grandangular dedicat camerelor cu senzor APS-C. Acesta esta este suficient de rapid si luminos, avand o diafragma de f/2.8. Tehnologia STM ofera o focalizare automata precisa si silentioasa in filmare si fotografie. Obiectivul include si un element asferic tratat special pentru a reduce efectele de ghosting si flare. Diafragma este compusa din 7 lamele pentru a oferi un efect de bokeh placut. Greutatea este de doar 125 de grame.

Obiective Canon EF-S 24mm STM

Canon EF-S 10-18mm este un obiectiv ultra-wide dedicat celor care doresc sa pozeze peisaje ample. Ca si modelul de 24mm, si acesta este dedicat camerelor cu senzor de tip APS-C. Obiectivul are o constructie buna si destul de compacta spre deosebire de alte obiective zoom. Acesta are o greutate de 240 de grame, asadar este usor de transportat in calatorii. Diafragma este de f/4.5 la 10mm si de 5.6 la 18mm. Obiectivul beneficieaza de asemenea de STM care permite filmare cu autofocus continuu. Stabilizarea optica este si e prezenta si se descura foarte bine.

Obiective Canon EF-S 10-18mm STM

Pentru cei care adora fotogrfia macro dar nu doresc sa cheltuiasca o avere pe un obiectiv, EF-S 60mm Macro USM este alegerea perfecta. Acest obiectiv este unul compact, cu o focalizarea rapida si o calitate buna a imaginii. Obiectivul beneficieaza de tratament special care elimina aberatiile cromatice. Diafragma are o deschidere de f/2.8. Focalizarea rapida si silentioasa este asigurata de motorul ultrasonic, asadar puteti filma fara sa intervina pe clip acel sunet deranjant produs de motorul focalizarii. Obiectivul are o distanta focala de 96mm echivalent la 35mm, iar distanta minima de focalizare este de 20cm. Constructia este una solida, chair daca este din plastic.

Obiective Canon EF-S 60mm Macro STM

EF-S 18-135mm este un obiectiv zoom intalnit in kit-urile mai multor modele, beneficieaza si el de tehnologia STM pentru o focalizare silentioasa si rapida, dar si de stabilizare optica ce permite fotografiere la focala maxima cu timpi mai lungi de expunere decat in cazul obiectivelor fara stabilizare. Deschiderea diafragmei este de f/3.5 la 18mm si de 5.6 la 135mm. Obiectivul are in partea laterala butoane care permit comutarea intre focalizarea automata si cea manuala si buton pentru pornirea sau oprirea stabilizatorului de imagine.

Obiective Canon EF-S 18-135mm STM

Canon EF-S 55-250mm este tot un obiectiv de tip zoom care merge pana la 400mm echivalent 35mm. Obiectivul este unul performant si poate fi folosit atat la fotografia de portret dar si la cea de strada sau natura. De asemenea si acesta beneficieaza de stabilizare optica si de motor STM pentru focalizare. Lentilele sunt tratate special pentru a elimina aberatiile cromatice sau electul de flare. Obiectivul are o diafragma de f/4.5 la 55mm si de 5.6 la 250mm.

Obiective Canon EF-S 55-250mm STM

Body-ul pe care l-am folosit pentru acest round-up a fost Canon 7D MK 2 lansat la Photokina anul trecut, o camera cu un senzor APS-C de 20.2MP si focalizare Dual Pixel. Aparatul are un procesor DiGIC 6 capabil de poze in rafala la 10 cadre pe secunda.

Canon 7D II

canon optica

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button