Tech&ITPCTECH

Oare era HDD-urilor se apropie de sfârșit?

Autor: Matei Pană

Un raport recent al publicatiei Storage Newsletter discută despre reducerea vânzărilor de HDD-uri din al doilea trimestru al acestui an, arătând o scădere consistentă de 33% în fiecare an. Motivul pentru care asta se întâmplă este cel mai probabil lipsa de cerere constantă din partea clienților. În ultimul trimestru, vânzările de hard disk-uri în cadrul pieței de consumatori și business-uri a însumat doar 45 de milioane de unități. În 2010, prin comparație, HDD-urile au atins vârful de 651 de milioane de unități, asta însemnând o medie de 162 de milioane în fiecare trimestru al acelui an.

HDD-urile încep să rămână în urmă

Având în vedere că nevoia pentru HPC crește, este din ce în ce mai multă nevoie de HPC, motiv pentru care lumea se îndreaptă spre medii cloud-based. De ce? Pentru că sunt ieftine, consumul de curent este minim, și oferă cele mai convenabile dimensiuni de stocare în comparație cu SSD-urile. În prezent, cererea de hard disk-uri este relativ stagnantă, cu o mică scădere în vânzări în comparație cu 2021. Pe lângă HDD-uri, electronicele pentru desktop sunt de asemenea afectate de o scădere în vânzări, principala cauză fiind, evident, inflația.

De asemenea, reducerile de prețuri ale SSD-urilor au făcut consumatorii și afacerile să se îndrepte spre această opțiune, în defavoarea hard disk-urilor. Este doar o chestiune de timp până HDD-urile vor fi înlocuite de SSD-uri, până va apărea o opțiune mai convenabilă.

Contributors

Pe lângă echipa noastră uzuală de tocilari, colaborăm punctual cu diverși redactori și freelanceri la fel de pasionați ca și noi în ceea ce privește jocurile, gadget-urile și tehnologia, în general. Materialele scrise de aceștia sunt marcate cu denumirea Contributors și sunt evaluate cu atenție, pentru a ne asigura că vă oferim informații corecte și conținut de calitate, la standardele Zonei.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button