MORE

Oamenii care au distrus internetul arunca vina in alta parte

Interactive Advertising Bureau, entitatea care reprezinta agentiile publicitare ce livreaza malware mascat prin reclame, a organizat o conferinta zilele trecute, una in care acuza Ad Blocking ca fiind Hitler, sau ceva similar.

Randall Rothenberg, CEO al Interactive Adverising Bureau, a declarat in cadrul acestei conferinte ca aplicatiile care blocheaza reclame, precum Adblock Plus, sunt o amenintare la adresa liberatii de exprimare. Mai ales Adblock Plus, care s-a inregistrat la aceasta conferinta, dar i-a fost anulata invitatia.

Acest gen de aplicatii…

„…distrug libertatea presei, operand pe un model de afacere bazat pe cenzura de continut care in cele din urma forteaza utilizatorul de rand sa plateasca mai mult pentru informatii mai putine si nu la fel de diverse”

Pe cat de mult ar fi Adblock Plus in esenta o mafie organizata de protectie, pe atat companiile pe care le reprezinta Interactive Advertising Bureau au adus internetul intr-o stare atat de jalnica incat a naviga fara a bloca reclame este un pericol grav, dupa cum a dovedit incidentul cu Forbes, cu putin timp in urma. Publicatia a cerut cititorilor sa isi dezactiveze aplicatiile de blocat reclame, iar in secunda doi au fost cu totii infectati de malware.

Rothenberg n-a avut cuvinte bune de spus nici despre Brave, noul browser al fostului CEO al Mozilla. Acesta considera ca Brave reprezinta obiectivul final al Ad Blocking, cel de a limita libertatea altora si de a decide ce poate vedea sau nu publicul.

Rothenberg rateaza insa o mica idee de aici. Publicul NU vrea sa mai vada reclame pentru ca, in ultimii ani, au devenit atat de intruzive si de periculoase incat a trebuit sa fie blocate, pentru binele tuturor.

[Tech Raptor]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button