MORE

O zi cu iOS 8 si Yosemite!

Avand un cont de developer, am avut ocazia sa instalez noul iOS 8 Beta 1 si in paralel cu acesta, OS X Yosemite. La prima vedere iOS 8 este putin mai finisat din punct de vedere al designului, ceva mai responsiv decat iOS 7 si la inceput nu pare sa aiba prea multe probleme tipice unui sistem de operare aflat in stadiu beta.

Insa, pe masura ce l-am folosit, m-am lovit usor-usor de tot felul de probleme. Ca de exemplu tastatura, care se muta de colo-colo dupa bunul plac, notificari care nu se sterg sau odata sterse revin, iar bluetooth-ul…nu se leaga la nici un dispozitiv. Ah, iar aplicatiile native crapa intr-o veselie. Functionalitatea aplicatiilor terte nici nu merita mentionata, deoarece dezvoltatorii nu au avut timp sa isi actualizeze creatiile. Cu toate acestea, majoritatea functioneaza fara probleme.

OS X Yosemite nu prezinta nici el mari dificultati in folosire, in afara de animatiile foarte sacadate. Se pare insa ca Apple a modificat destul de mult sistemul de operare, avand in vedere ca multe aplicatii nu functioneaza asa cum ar trebui. Aviz amatorilor: After Effects CC nu functioneaza deloc pe Yosemite.

Cu toate ca cele doua sisteme de operare schioapata individual, impreuna fac o echipa buna, asa cum ne-a fost prezentat in keynote-ul de luni seara. Sincronizarea dintre cele doua merge rapid, putand contiuna munca de pe un dispozitiv pe celalalt, precum compunerea unui mail, editarea unui document in Pages, browsuirea unei pagini in Safari, etc. Singurul lucru pe care nu am putut sa il realizam a fost apelul pe bluetooth prin intermediul Mac-ului din cauza unui bug in iOS 8 care nu ne permite conectarea la Mac.

Sub nici o forma nu criticam starea sistemelor de operare si nimeni nu ar trebui sa faca asta atata vreme cat ele se afla in stadiu beta. Noi vom continua utiliarea acestora si va vom tine la curent cu evolutia lor.

Articole asemanatoare

Un comentariu

  1. E încă în dezvoltare … sunt convins că versiunea finală va fi uşor altfel 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button