MORE

O victorie pentru gaming, Uwe Boll se pensionează

Dacă sunteți un fan al jocurilor video, simțiți un fior de teroare când auziți că mai apare o adaptare cinematografică a unui titlu îndrăgit. Așa că am o veste bună pentru voi. Uwe Boll a ieșit la pensie.

Pentru cei care nu cunosc numele, Uwe Boll este responsabil pentru atrocități cinematografice (ocazional filmate în România) precum Bloodrayne, Dungeon Siege, House of the Dead și Alone in the Dark. A mai făcut atrocități care se apropiau de a fi doar mediocrități, ca Far Cry, și ceva care nu avea cum să fie prea bun în primul rând, așa că nu avea rost să ai speranțe, ca Postal.

De ce erau toate filmele lui Boll oribile? Nu pentru că regizorul ar fi complet paralel cu arta, ci pentru că nu avea motiv să încerce să facă filme bune. Uwe Boll și-a câștigat existența producând filme groaznice de pe urma cărora primea oricum de la guvernul german diverse contribuții pentru sprijinul artiștilor. Când guvernul a încetat să mai ofere astfel de ajutoare monetare, cariera lui Boll a devenit aproape inexistentă.  A apelat de vreo 3 ori la Kickstarer, fără succes.

Boll a declarat însă că motivul pentru pensionarea lui este prevalența streaming-ului, inundația de filme prin metodele moderne de distribuție rezultând în imposibilitatea de-a mai scoate profit sau de-a avea un impact, vânzările pe DVD și Blu Ray fiind la pământ. În cuvintele sale „piața este moartă”.

Desigur, oricine altcineva ar putea argumenta că piața este acum mai vie și mai liberă decât a fost vreodată… fiindcă este. Însă doar lucrurile bune sau cu un buget de marketing dement tind să mai aibă un impact.

Așa că din partea tuturor celor care au avut ghinionul de a vedea o adaptare marca Uwe Boll a unui joc drag, îi urez măritului regizor rămas bun călduros și îndelung așteptat.

[PC Gamer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

5 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button