MORE

O solutie VR wireless: Sulon Q

AMD anunta un parteneriat cu compania Sulon Technologies pentru a realiza un headset de VR si AR care are doua diferente importante fata de semenii sai: este wireless si de sine statator.

Spre deosebire de Oculus Rift, HTC Vive sau oricare alt dispozitiv similar, Sulon Q nu trebuie sa fie conectat la un PC, la o consola, sau la un telefon mobil. In schimb, practic are un PC la bord.

Acest PC este format dintr-un procesor FX-8800P, dar nu lasati numele sa va pacaleasca, pentru ca este un APU Carrizo cu patru nuclee si cu o solutie grafica din seria Radeon R7. Sistemul se va folosi din plin de HSA pentru a obtine pe cat mai multa performanta se poate scoate dintr-un procesor de 35W.

Mini-PC-ul mai este echipat cu 8GB de RAM si un SSD de 256GB. Ecranul in sine este un OLED de 2560×1440, care functioneaza la 90Hz si are un camp de vedere de 110 grade.

Sulon Q mai vine si cu tehnologia AstoundSound, ceea ce inseamna ca acel R7 integrat probabil nu suporta TrueAudio, care face in mare parte acelasi lucru.

Dispozitivul mai foloseste o tehnologie noua, numita Sulon Spacial Processing Unit, care ii permite sa scaneze mediul inconjurator pentru a-l adapta la scenariul AR, prin cele doua camere frontale, si sa foloseasca gesturi pentru control.

Sistemul este capabil de conectivitate Wi-Fi si Bluetooth, dar chiar daca este wireless, are doua porturi USB 3.0 si un Micro HDMI out, pentru orice eventualtiate.

Sulon Q ruleaza pe Windows 10 Project Dragon, o aplicatie care se foloseste de Liquid VR pentru experiente VR si AR consistente. Mai are si suport pentru cam orice fel de periferic.

Nu au fost anuntate doua detalii importante: pretul si data de lansare.

[PC Per]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button