MORE

O solutie de racire lichida pasiva a fost prezentata la Computex

Solutiile de racire cu lichid tind sa fie foarte utile, dar complicate, implicand atat ventilatoare pentru radiator, cat si o pompa. Ai astfel cel putin doua componente mecanice care se pot defecta. Asa ca de ce sa nu le elimini din ecuatie? Eh, in mare parte pentru ca atunci nu ar functiona, dar exista acum o solutie pentru asta.

Compania Raijintek a prezentat la Computex un sistem de racire a procesorului care foloseste o configuratie care pare destul de cunoscuta: un radiator de 240mm, doua furtunuri si un bloc metalic ce este pus pe procesor. Ventilatoarele si pompa nu sunt prezente, pentru ca nu are nevoie de ele.

Sistemul de racire functioneaza prin transformarea lichidului in vapori, transportarea sa catre radiator, unde caldura este disipata, iar substanta folosita revine la stare lichida, moment in care se scurge inapoi la procesor pentru a repeta ciclul. Nu s-au oferit detalii despre care este cantitatea maxima de caldura pe care o poate disipa. Probabil va fi ceva mai mult ca un cooler pasiv standard, dar nu pare de parca ar fi genul de lucru pe care l-ai folosi sa faci overclock.

Totusi, un astfel sistem de racire ar avea doua avantaje clare. Nu ar produce absolut nici un fel de zgomot, decat daca poti auzi apa cum se evapora, caz in care esti Superman, ai clar alte probleme de rezolvat. Pe langa asta, nu ar consuma energie electrica suplimentara.

Informatii detaliate ar trebui sa fie disponibile in curand, referitoare la pret, lansare si tot asa.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button