PC

O singură placă de 128GB DDR4 RAM costă 4.000 dolari

Probabil placa voastră de bază nu suportă module de memorie DDR4 de 128 GB. Chiar dacă ar fi cazul, ar fi mai mult decât ați avea nevoie pentru a rula chiar și cele mai exigente jocuri. Și totuși, Crucial a început să livreze un modul de 128 GB DDR4-2666 LRDIMM (Load Reduced DIMM) pentru 4.000 dolari bucata.

Aceste LRDIMM-uri de înaltă densitate sunt destinate serverelor care execută aplicații dependente de memorie, care se folosesc mai degrabă de densitatea și capacitatea de stocare, decât de performanța memoriei brute. Acestea suportă aplicații care folosesc mai intens memoria, inclusiv Microsoft SQL, Oracle, Microsoft Azure, VMWare VDI, Cloudera, Hortonworks și SAP HANA.

Michael Moreland managerul de produs la Crucial, a declarat:

Blocajele de performanță slăbesc infrastructura unei organizații și împiedică productivitatea globală. Creșterea amprentei de memorie pe server poate ajuta managerii IT să extindă durata de viață a infrastructurii lor actuale, astfel încât volumul de lucru să poată să prospere.

Crucial spune că noul său RAM este optimizat pentru noile procesoare Intel Xeon, deși ar trebui să funcționeze foarte bine cu procesoarele AMD Epyc. Și dacă ați umplut toate cele 16 sloturi de pe o placă de bază pentru servere Epyc, ați avea 2TB de memorie RAM DDR4.

Dacă doriți să băgați 128 GB de memorie RAM într-un PC dedicat gaming-ului, lucru pe care nu îl recomandăm, există kituri multi channel, nu e nevoie de o singură soluție DIMM. Unul dintre cele mai ieftine este un kit de memorie Corsair Vengeance LPX de 128 GB (8x16GB) DDR4-2133, care poate ajunge undeva la echivalentul a 1.450 dolari. Asta pare aproape un chilipir!

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button