GamingȘtiri IT

O scurgere de date relevă câți jucători au mii de jocuri de pe Steam

Valve promite că va oferi unelte ceva mai bune pentru a permite celor curioși să vadă cât de bine s-au vândut unele jocuri pe Steam. Dar până când se va întâmpla asta, compania a dezvăluit din greșeală date care au fost folosite pentru a determina exact câți jucători au cam 13 mii de jocuri de pe serviciul de distribuție de digitale.

Datele cu pricina vin de la componenta care se ocupă cu gestionarea achivement-urilor de pe Steam, care pentru o vreme oferea date mult prea precise. Problem a fost rezolvată, dar toate datele au fost deja publicate prin internet și corelate cu date existente despre jucători pentru a obține numere destul de precise. Puteți găsi un tabel foarte mare, găzduit de ArsTechnica, în care puteți vedea exact câți jucători au aceste mii și mii de jocuri.

În listă sunt doar jocuri care au suport pentru achievement-uri, și sunt numărați doar cei care au făcut măcar un singur achievement în jocurile respective. Așa că cei care doar au cumpărat/obținut jocurile și nu au intrat în ele nu sunt numărați. De asemenea, sunt numărați cei care au primit gratuit jocurile, așa că nu poate fi considerată o metodă de a verifica exact cât de bine s-au vândut aceste jocuri. În special în cazul celor care au fost gratuite de numeroase ori, precum Left 4 Dead 2, care au fost gratuite temporar, ca Fallout 4, sau care au făcut parte din nu știu ce bundle de 1 dolar. Dar în cazul jocurilor care nu au fost până acum gratuite sau parte din vreun bundle, avem aici date destul de precise.

Astfel, puteți afla că:

  • PUBG a vândut pe PC cam 36 de milioane de exemplare, varianta de Xbox lăudându-se recent cu vreo 8 milioane de unități vândute.
  • CSGO are mai bine de 46 de milioane de exemplare vândute.
  • The Witcher 3 a fost vândut în vreo 5 milioane de exemplare doar pe Steam, cu siguranță având câteva și pe GOG.
  • Cele două jocuri Divinity Original Sin au trecut la un loc de 3 milioane de exemplare.
  • Elex a trecut și el de 250 de mii de exemplare.

Vă puteți uita pe fișier pentru lista completă.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button