PC

O revizie a lui Polaris ar spori eficiența cu aproape 50%

O nouă veste circulă prin industrie care sugerează că procesul de fabricație pentru procesoarele Polaris ar fi fost rafinat suficient de mult cât să ofere un spor sesizabil de eficiență pentru reviziile viitoare.

Zvonul care circulă acum pe internet spune că o componentă legată de straturile metalice ale procesul de 14 nanometri a fost rafinată până la punctul la care pierderile de energie au scăzut suficient cât să ofere un spor de eficiență de aproape 50%. în ceea ce privește performanța per watt. Asta nu înseamnă doar că procesorul grafic va avea un consum mai redus, dar va permite și creșterea frecvențelor și ca urmare mărirea performanței.

Primele revizii care vor folosi acest nou proces de fabricație ar urma să fie lansate pentru piața de soluții integrate, iar apoi ar urma să își facă apariția și pentru laptop-uri. Nu se știe dacă această revizie va sosi cumva și pentru PC. AMD încă nu a făcut un anunț oficial.

În cazul în care se va întâmpla, atunci echivalentul lui Radeon RX 480 ar urma să aibă o limită energetică de 95W, în locul celor 150W ai modelului curent. De asemenea, ceva ca un RX 460 ar scădea de la 75W la 50W. Din moment ce AMD a indicat deja că a păstrat loc pentru revizii în denumirile plăcilor sare video, poate vom vedea un RX 485 bazat pe acest proces de fabricație de anul viitor.

Mai apare însă și o altă mică întrebare. Se va vedea această schimbare și la procesoarele Zen care sunt construite pe aceeași tehnologie de fabricație de 14 nanometri, la GlobalFoundries:

[WCCFTech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button