PC

O placă Nvidia doar pentru minat bitcoin a fost zărită

Zilele trecute vă informam despre zvonurile care circulau pe internet, conform cărora Nvidia și AMD ar pregăti variante dedicate minatului de bitcoin ale plăcilor video dedicate în mod normal jocurilor.

Acum vine și un soi de confirmare. Placa video Nvidia la care se făcea referire în zvon era echipată cu un GPU numit GP106-100, ceea ce ar însemna că este înrudită cu seria 1060. Iar o placă video ce folosește acel GPU a fost zărită într-un sistem dedicat minatului de bitcoin. Ce companie a construit acest sistem și cine exact a produs această variantă modificată de 1060 nu vă pot spune, din moment ce site-ul care a descoperit informația, Videocardz, a sărit peste aceste detalii.

Important este că acest model de 1060, pe lângă faptul că nu are porturi grafice, vine cu răcire pasivă. Ce e drept, radiatorul în sine este destul de mare, iar sistemul în care este făcută să funcționeze, alături de alte 8 plăci similare, are tot pe atâtea ventilatoare ce arată de parcă ar fi foarte zgomotoase.

Performanța de minat pentru această placă este de 4400 hash-uri/secundă sau 2500 soluții/secundă. Dacă asta este mult, sau puțin, depinde în mare parte de bitcoin-ul minat și de numărul de plăci video folosite.

[Videocardz]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button