MORE

O pagina de istorie in cultura gaming

1983 este un an cu o serie de evenimente negative pentru gamerii cu experienta. Acest an reprezinta prima cadere, si singura, a industriei jocurilor video. Cum spune vorba romaneasca: „Eu te-am facut, eu te omor!”, Atari scotea si omora cea mai scumpa greseala pe care au facut-o… jocul E.T. Un titlu care si acum este in cultura gaming o pata neagra.

Dupa ce jocul a fost descris la acea ora ca o atrocitate care nu avea legatura cu filmul, o abominatie pixelata, un esec colosal, desi anul de gratie era doar 1983, cand jurnalismul de gaming nu exista. Atari a gasit o solutie ingenioasa si adanca. Si-a ingropat rusinea in New Mexico… literalmente!

Producatorul american a produs mai multe casete decat console, iar tot ceea ce nu a vandut… a ingropat undeva in desertul din New Mexico. Locatia nu a fost dezvaluita, pana recent, cand un documentar sponsorizat de Microsoft a sapat intreg orasul Alamogordo pana a dat peste „rusinea” celor de la Atari. Un quest pe bune, cu dubla recompensa: nu doar s-a gasit comoara, mai mult decat atat mormanele de casete erau FUNCTIONALE. Asa… pentru a intari zicala: „Nu le mai construiesc cum o faceau odata!”

Documentarul va fi disponibil exclusiv pe Xbox si este produs de Fuel Entertainment, purtand numele de Atari: Game Over, urmand sa isi faca aparitia pe Xbox Live in a doua jumatate a anului pe serviciul celor de la Microsoft.

ATARI_DIG_1 ATARI_DIG_2 ATARI_DIG_3 Jonathan Chinn, Susie Galea ATARI_DIG_5 Zak Penn ATARI_DIG_8 ATARI_DIG_9 ATARI_DIG_10

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button