PCTECHTech&IT

O nouă varianta de GTX 1060 pare a fi pe drum

Seria GeForce RTX a fost lansată în totalitate, permițând publicului larg să se bucure de Ray Tracing… atunci când vom avea jocuri care vor suporta asta. Dar cei care tot sperau să vadă și o soluție mai economică nu prea au avut alternative în generația actuală.

O soluție pare totuși că își va face apariția de la generația anterioară. Conform informațiilor care zburdă acum pe internet, producătorul de plăci video(și multe altele) Gigabyte ar lucra în acest moment la o variantă nouă de GTX 1060.

Știu că reacția inițială a tuturor celor care au urmărit evoluția acestei plăci video va fi: „Cum? Încă una? Nu erau deja cinci variante, toate cu același nume?”, dar modelul cel nou ar trebui să fie ceva mai ușor de înțeles.

Informațiile sugerează că este o placă video care folosește memorie de tipul GDDR5X, în locul banalului GDDR5 folosit la varianta de bază. Asta nu ar fi pentru că Nvidia ar fi lucrat la un GPU nou între timp, cu un alt controller de memorie. Această serie de plăci GTX 1060 ar fi bazate pe o variantă ciuntită de 1080, care din start avea suport pentru GDDR5X. Memoria mai performantă va aduce cu siguranță un spor la numărul de cadre pe secundă, în special în cazul jocurilor care tind să utilizeze foarte mult VRAM-ul, sau la rezoluții mai mari de 1080p.

Există o posibilitate ca placa să vie disponibilă doar în China, din moment ce este foarte populară în internet cafe-uri pe acolo, asta în cazul în care vă întrebați de ce este cea mai des întâlnită placă video pe Steam. Nu știu să vă spun dacă va fi disponibilă și în afara Chinei.

Dacă vreți să mai fie adăugată ceva savoare zvonului, mai știți cum Nvidia ar fi primit înapoi un număr foarte mare de GPU-uri atunci când a încetat mania cripto-monedelor? Este posibil ca acele procesoare să fie refolosite pentru acest gen de plăci.

[Videocardz]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button