MORERSS PaginaDeMediaȘtiri IT

O nouă sondă NASA aterizează în această seară pe planeta Marte

Planeta Marte va primi un nou vizitator pământean în această seară. Sonda InSight, lansată de NASA în luna mai 2018, va intra în atmosfera planetei roșii în curând.

Misiunea sondei InSight nu este cea de a se plimba pe suprafața planetei, așa cum fac diverșii roboți trimiși care încă mai colindă pe Marte. Sonda actuală este staționară, și are ca scop explorarea adâncurilor planetei. După ce va ateriza cu succes, InSight va amplasa pe suprafața marțiană un senzor seismic și un mecanism care va săpa în interiorul scoarței până la o adâncime de aproximativ 5 metri. Scopul său este cel de a dezvălui compoziția interiorului planetei, de a măsura temperaturile din scoarța marțiană și de a clarifica dacă Marte are un centru lichid, sau unul solid.

insight nasa

Desigur, pentru ca InSight să își poată îndeplini misiunea, mai întâi trebuie să aterizeze, iar procedura nu va fi tocmai ușoară. Totuși, NASA a reușit anterior să aterizeze un robot pe Marte folosind o macara plutitoare, așa că au ceva experiență la aterizări dificile pe planete îndepărtate.

Veți putea asista prin internet la aterizarea lui InSight în seara aceasta, în jurul orei 21:00. Aterizarea efectivă va avea loc ceva mai târziu, transmisia începând mai devreme, cu etapele premergătoare.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button