MORE

O noua placa video de la Nvidia cu 16 Gb de memorie

De ceva timp asistam la o cursa a „inarmarilor” cand vine vorba de componentele noastre din sistem. Ba vrem mai mult ram, pe principiul „more is better”, procesoare mai bune, mai multe nuclee, frecventa mai mare, consum mai mic, performanta sporita, SSD-uri mari si ieftine, cu durata mare de viata, placi de baza cu fel si fel de functii noi si nu in ultimul rand placi video cu o „balta” de memorie in care faci baie.

Ca tot vorbeam de placi video, Nvidia a dezvaluit la GTC (GPU Technology Conference) mai multe detalii cu privire la arhitectura Pascal pe care o va lansa la anul.

GPU-ul Pascal va fi produs de catre Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, iar cand vine vorba de procesul de productie se va face o tranzitie de la cel cu tranzistori 2D la cel cu tranzistori 3D FinFET.

Aceasta schimbare le va permite producatorilor sa obtina nu mai putin de 32 de Gb de memorie HMB2. Evident, pentru inceput vor fi GPU-uri cu 16 Gb de memorie si aceasta va creste concomitent cu capacitatea operationala a producatorilor de memorie, Samsung respectiv SK.Hynix.

In momentul de fata asistam la o crestere de bandwidth. Atat arhitectura Kepler cat si Maxwell dispuneau de 12 Gb de DDR5 si 288 de Gb/s de bandwitdh. Acum, vom avea de la 16 Gb de HBM SDRAM cu un 1 Tb de bandwitdh.

[GTC]
Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close