PC

O „mini-gradina” controlata prin…telefon!

Pentru aceia dintre voi care vor sa manance sanatos, dar nu vor sa se murdareasca pe maini prea mult, cei de la Niwa vin cu solutia si va sar in ajutor. Dupa doi ani de munca si cercetare in domeniul „agricol” Niwa, cum se numeste aceast ingenios incubator, a fost pus pe picioare si se pare ca este foarte destept. Dotat cu o serie de senzori si actuatori acesta este capabil sa mentina in interiorul sau viata unei plante si sa o intretina in conditii ideale.

Acest habitaclu artificial include un sistem hidroponic ce permite controlul nivelului de apa, al intensitatii luminii, ventilatiei, umiditatii si are chiar si o sursa de incalzire pentru plantele ce nu pot supravietui in conditii de temperatura joasa. Desi toate functiile enumerate mai sus sunt automatizate, intregul sistem are nevoie de ajutorul vostru pentru a monitoriza dezvoltarea plantei din interiorul sau. Sistemul trebuie sa cunoasca cat mai multe detalii despre planta, cum ar fi perioada in care infloreste, tipul acesteia, clima careia ii este destinata si alte astfel de detalii, pentru a sti cu exactitate cand planta are nevoie de apa, cand are nevoie de lumina, de aer sau de caldura.

Niwa se afla inca in dezvoltare, proiectul fiind inca pe o platforma de crowdfunding in cautare de fonduri. Probabil strangerea fondurilor se va intampla rapid, tinand cont de faptul ca pana si cei de la Nasa incearca de ceva timp sa conceapa un astfel de sistem in care sa poata creste plante in interiorul navetelor spatiale. Niwa se asteapta sa fie disponibil in doua dimensiuni – una mai mica pentru ierburi si plante mici si una de dimensiuni mai mari pentru gradini mai „ambitioase”, iar preturile vor fi de 249$ respectiv 299$. A si inca ceva: nu va ganditi la prostii! Este inca ilegala, cel putin la noi, chestia la care va ganditi!

6dd6c28c5130ef55a08af1b4792ecdbf_large 507ab9bcbce3e8b5fd7ae37f0f1c296a_large e2c878d88781fbc44ce9b3c1c9b5669a_large

Related Articles

One Comment

  1. Pai este frumos ultimu rand pe care l-ai scris?… atunci de ce mai scrii despre el , sa crestem rosii :)))?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button