AutoMORERSS PaginaDeMediaTech&IT

O mașină Tesla ia foc într-o parcare

Mașinile electrice, fie ele Tesla sau nu, tind să fie destul de sigure. Nu au tendința să ia foc din senin… de obicei, dar în instanțe destul de rare se poate întâmpla, iar rezultatele pot fi atât înspăimântătoare, cât și spectaculoase.

Numai că atunci când se întâmplă, vine ca urmare a unei coliziuni sau a vreunui alt fel de incident ce a provocat avarierea bateriilor. La urma urmei, celulele litiu-ion nu sunt cunoscute pentru rezistența lor la înțepături sau la scurt-circuite, după cum a dovedit și un anume Note 7. Iar în cazul mașinilor electrice, avem acum un incident nefericit în care o mașină Tesla Model S din Shanghai pare să fi decis că ar fi bine dacă ar lua foc de una singură în timp ce era parcată.

https://twitter.com/ShanghaiJayin/status/1119997229530406913

Mașina cu pricina a fost produsă în 2015, și se află în uz de ceva vreme, așa că este posibil ca în tot acest timp să fi fost avariată în vreun fel. În momentul actual Tesla investighează incidentul pentru a-și putea da seama ce exact a putut să provoace focul.

Flăcările nu doar că au distrus mașina cu pricina, dar le-au avariat/distrus și pe celelalte din parcare, fiind vorba despre un incendiu de proporții. Acesta a fost rezultatul incendiului:

https://twitter.com/ShanghaiJayin/status/1120000493625806848

[Ars Technica]

 

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button