AutoMOREȘtiri IT

O mașină Tesla a luat foc în Rusia

O coliziune a dus la câteva mici explozii

Un vehicul Tesla a fost implicat într-un accident la sfârșitul săptămânii trecute în Moscova, ce a rezultat în izbucnirea mașinii în flăcări, urmată de două mici explozii.

Acest autovehicul nu a luat foc pur și simplu când stătea într-o parcare, ci era în deplasare… până în momentul în care s-a oprit brusc. Mașina a acroșat o camionetă parcată pe marginea drumului, în timp ce se deplasa la o viteză de aproape 100 de kilometri la oră.

Conform declarației șoferului, acesta nu a văzut camioneta, iar funcția de asistență de conducere, ce era activă, nu a intervenit. Mașina a ars până ce nu a rămas decât metalul structurii de rezistență. Fiind vorba de un incendiu de origine electrică, stingerea sa prezintă anumite probleme, bateriile Li-Ion având tendința să ia foc în mod repetat după ce flacăra este stinsă.

Tocmai asta prezintă o problemă esențială a mașinilor electrice. Pentru că indiferent cât de sigure ar fi, atunci când un accident se produce, bateriile acestea pot crea probleme foarte mare. O mașină normală poate că doar se va face prăpăd într-un accident în loc să ia rezervorul foc și să explodeze ca în filme, incendiile venind adesea din cauza supra-încălzirii a diverse componente sau a sistemului electric, ce apoi sunt agravate de rezervorul de combustibil.

[Reuters]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button