PC

O lume science-fiction ce se apropie cu pasi mari de realitate!

# Ati vazut serialul Eureka? Pentru cei ce nu au vazut serialul si sunt pasionati de tehnologie si science-fiction, il recomand cu incredere.

Serialul priveste indeaproape viata celor mai mari inovatori ai Americii, care se retrag intr-un orasel ascuns sub un camp invizibil, si creeaza noi tehnologii in beneficiul guvernului. M-am legat de acest serial gandindu-ma la doctor Fargo care a creat o casa super inteligenta ce ingloba un asistent de o inteligenta apropiata celei umane, si care era numit Sarah (ca derivat real fiind Siri, asistentul celor de la Apple). Tehnologia din interiorul casei mi s-a parut a fi la un nivel superior SF vazand cum casa monitoriza tot ce se intampla cu corpurile umane din interiorul sau, nivelul de securitate, si confortul pe care il oferea prin faptul ca se curata singura, pregatea mancare sau bauturi si alte astfel de chestii pe care in mod normal o casa…nu le poate face 🙂

Curand am descoperit un dispozitiv ce m-a lasat cu gura cascata, si m-a facut sa ma intreb daca in viitorul apropiat as putea avea o casa in stilul celei din serial. Dispozitivul nu face de mancare, dar in schimb face ceva extrem de important pentru sanatatea noastra, si anume, ne scapa, sau mai corect spus ne rareste vizitele la medic.

Este un dispozitiv ce se „conecteaza cu sanatatea ta” la nivel molecular. Cu ajutorul unor module de tip cartus acesta iti ofera informatii despre starea de sanatate a organismului tau, si iti da sfaturi despre cum o poti imbunatati. Cue este un dispozitiv ce merge mult mai departe decat restul dispozitivelor ce iti imbunatesc stare fizica, disponibile acum pe piata, care nu fac nimic altceva decat sa iti numere pasii sau bataile inimii. El poate sa dea informatii despre nivelul de testosteron, fertilitate, vitamina D si nu in ultimul rand despre inflamatii, transmitand ulterior datele culese catre un medic ce poate prescrie o reteta.

Pentru gasirea acestor detalii Cue are nevoie de mostre. Ele se pot lua cu ajutorul unor esantioane ce se introduc apoi in „cartuse”, si apoi in dispozitiv. Dispozitivul analizeaza mostra si trimite informatii catre aplicatia din telefonul tau prin bluetooth.

Cue este mobil dispunand chiar si de incarcare wireless, si se poate transporta cu usurinta intr-o cutie ce are un design la fel de placut precum dispozitivul in sine.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button