MORE

O jumatate de milion de „Hoverboards” sunt retrase de pe piata

Ultima moda fara sens din domeniul locomotiei, acele „Hoverboards” pe care am ajuns sa le vedem la fiecare colt, a fost declarata un pericol de catre Comisia de Siguranta a Produselor Consumatorilor din SUA.

Comisia a ordonat rechemarea de pe piata a peste 500 de mii de unitati, cea mai mare dintre acestea fiind produse de compania care a realizat o alta ciudatenie similara, Segway-ul. Motivul pentru care toate aceste „Hoverboards” sunt rechemate este ca pana acum au fost aproape 100 de incidente in care aparatele au provocat incendii sau explozii care au rezultat in rani serioase, arsuri si daune de proprietate.

Cei care detin astfel aparate din lista celor vizate de acesta rechemare sunt rugati sa ia legatura de indata producatorul pentru inlocuirea  lor, cu modele care nu risca sa iti dea foc la casa, sau sa isi ceara banii inapoi.

Masura este valabila doar pentru companiile care opereaza in SUA, dar intr-un semn de solidaritate, marele comerciant on-line Alibaba a impus teste stricte pentru certificarea oricarui „Hoverboard’ este vandut prin serviciile sale.

Decizia aceasta cu siguranta va incuraja actiuni similare din partea altor entitati guvernamentale. Este foarte probabil ca ceva similar sa se intample si in Europa in viitorul apropiat. Nu de alta, dar aparetele cam au tendinta sa explodeze, fiind compuse in mare parte din baterii mari, usor de perforat, si fiind construite in China cu nivele „variabile” de calitate.

https://youtu.be/VdTHwMpYr6c

[The Register]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button