GamingPC&ConsolesȘtiri IT

O instanță din Statele Unite interzice codurile din GTA Online

Companiile de jocuri video nu îndrăgesc prea tare trișorii, e lucru știut. Unora nu le pasă de modatul jocurilor lor de single-player, ceea ce afectează într-adevăr o singură persoană la un moment dat, dar este greu să te gândești măcar la una care chiar tolerează trișarea în jocurile lor multiplayer.

Cazul de față: distribuitorul lui Grand Theft Auto, Take-Two Interactive intentează proces împotriva lui David Zipperer, care a făcut cheat-urile Menyoo și Absolute pentru Grand Theft Auto Online și Grand Theft Auto V. Ultima decizie a curții solicită sfârșitul distribuirii acestor programe.

Potrivit unui raport publicat de Reuters săptămâna trecută, judecătorul Louis Stanton a emis o hotărâre preliminară împotriva lui Zipperer pe 16 august, ceea ce îl împiedică să distribuie în mod legal Menyoo și Absolute. Reuters a spus că Take-Two a susținut că Zipperer i-a costat pierderi de 500.000 de dolari prin distribuirea acestor coduri pentru că au descurajat pe alții să nu mai joace jocul.

Menyoo și Absolute vin în două versiuni: una gratuită care funcționează numai în modul single-player al lui Grand Theft Auto V, și una plătită compatibilă și cu Grand Theft Auto Online. Ambele sunt denumite „trainere”, care permit utilizarea altor cheaturi în joc. Cineva ar putea să le folosească pentru a obține vehicule și arme specifice, cum ar fi acelea care ar trebui să fie disponibile numai dacă cumpărați DLC-ul corespunzător. Având capacitatea de a genera obiecte exclusiviste, aceste programe afectează direct fluxul de bani al companiei Take-Two. De ce să cumpărați DLC-ul dacă puteți obține conținutul său gratuit?

Companiile par să fie mai interesate ca oricând să aducă în instanță pe cei care fac astfel de cheat-uri. De exemplu, Blizzard a primit 8,7 milioane de dolari în aprilie anul trecut, pentru că a câștigat un caz împotriva unui producător german de boți, care ajuta jucătorii să trișeze la Overwatch și World of Warcraft. Interzicerea trișorilor individuali este o lecție despre inutilitate – chiar și atunci când sute de mii primesc ban simultan. Este mai eficient să vânezi pe cei care fac programele respective.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button