MORE

O imprimanta 3D pentru un telefon

Vreti sa aveti o imprimanta 3D, dar nu aveti unde tine una? Ce ar fi daca ati putea folosi telefonul vostru pentru a imprima in 3D? Pe cat de bizara suna aceasta idee, tocmai asta a realizat o echipa de cercetatori de Taiwan.

Acestia au reusit sa faca un nou tip de imprimanta 3D, care se foloseste doar de lumina unui smartphone pentru efectul de incalzire. Asa ceva este posibil multumita unui nou tip de rasina, care devine maleabila dupa ce este expusa la lumina telefonului, iar apoi se intareste, devenind un plastic solid.

Este recomandabil ca intregul proces sa fie realizat intr-un mediu intunecat, deoarece lumina cam de orice fel poate afecta acea rasina, pana cand ajunge la forma sa finala.

Desigur, fiind vorba de o imprimanta mica, inseamana ca nu veti putea realiza lucruri prea mari sau la fel de complexe ca la o imprimanta 3D intreaga. Dar daca doreati vreodata sa stiti cum este sa aveti vraja de Bard Predstidigitation din Patfhinder, care permite realizarea de obiecte in esenta inutile si foarte fragile, atunci veti avea in curand ocazia.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button