Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

O holograma ca asistenta personala

/
/
/

Traim cu adevarat in viitor! Chiar daca nu avem masini zburatoare, ci doar drone foarte mari, ne apropiem de momentul in care o holograma va putea lua rolul de asistent personal.

Compania japoneza Vinclu Inc lucreaza in acest moment la dezvoltarea tehnologiei pentru crearea o holograma care sa aiba rolul de asistent personal. O ideea similara cu cea de a o transforma pe Cortana in… Cortana din Halo prin folosirea tehnologiei HoloLens. Puteti vedea prezentarea conceptului in clipul de mai jos.

Desigur, este in acest moment doar un concept, nu un produs final sau macar un prototip. Realistic vorbind, tehnologia pentru a face acea reprezentare holografica in forma indicata de clip este in totalitate realizabila, deoarece nu este o holograma proiectat in aer liber, ci intr-un cilindru de sticla. Asta este chiar si in acest moment foarte usor de facut.

Partea cea dificila este realizarea componentei de interactiune cu utilizatorul. Pe langa o holograma, sistemul va avea nevoie de senzori audio si video, plus un calculator suficient de potent incat sa decodeze si sa inteleaga ceea ce spui. Asta sau va fi permanent conectat la internet, unde o ferma de servere va face toata treaba, intr-un mod similar cu Siri, Cortana si Google Now.

Aceasta aplicatie, numita Gatebox, nu are o data de lansare deocamdata.

[Otaku Mode]

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

1 Comments

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This div height required for enabling the sticky sidebar