GamingPC&ConsolesȘtiri IT

O echipă de DotA2 din The International este formată din AI

OpenAI, institutul de cercetare independent, care a fost fondat de Elon Musk în 2015, își va trimite echipa de boți să participe la concursul de Dota 2 The International 2018. Acolo, echipa AI se va confrunta cu o echipă profesionistă într-un meci 5v5. Și intenționează să câștige.

Cunoscută sub numele de OpenAI Five, echipa de boți a învățat toate dedesubturile jocului MOBA gratuit de la Valve, jucând echivalentul a 180 de ani de jocuri cu ea însăși în fiecare zi. OpenAI spune că acest proces necesită 256 unități de procesare grafică (GPU) și 128.000 nuclee CPU – și este o versiune îmbunătățită a variantei „mult mai simple” care a învins pro playerul Danil „Dendi” Ishutin în 1v1 la The International de anul trecut.

OpenAI declară:

Echipa noastră de cinci rețele neuronale, OpenAI Five, a început să învingă echipele de amatori din Dota 2. În timp ce astăzi jucăm cu restricții, ne propunem să batem o echipă de profesioniști de top la The International în luna august, rezumându-ne doar la un set limitat de eroi. S-ar putea să nu reușim: Dota 2 este unul dintre cele mai populare și mai complexe jocuri de e-sport din lume, cu profesioniști creativi și motivați, care se antrenează pe tot parcursul anului pentru a câștiga o parte din fondul de premiere anual de 40 de milioane de dolari.

O postare de blog explorează nenumăratele provocări și obstacole pe care echipa OpenAI le întâmpină în timp ce antrenează boții din OpenAI Five. Citiți integral mesajul prin intermediul link-ului de mai jos și urmăriți următorul scurt videoclip care examinează unele dintre comportamentele învățate pe care și le-au însușit boții.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button