MORE

O drona care fuge dupa hoti

Mai stiti dronele acelea zburatoare din Half-Life 2, care se plimbau peste tot prin City 17 si faceau in mod constant poze tuturor? Eh, acum poti avea propria ta drona similara, pentru ca una facuta special pentru asta a fost construita si este acum disponibila pe piata.

Compania japoneza Secom a realizat o drona care este capabila sa ia rolul de sistem de supraveghere portabil. Probabil va intrebati „Dar nu poate fi orice drona un sistem de supraveghere portabil, mai toate au camere, nu?”. Si ati avea dreptate, dar drona realizata de Secom are un avantaj clar, este complet autonoma.

Drona nu trebuie controlata manual, in schimb, atunci cand este detectata o penetrare a cadrului pe care este programata sa il pazeasca, va incepe sa caute intrusii, cu scopul de a le face poze, nu pentru a-i impusca. Drona va urmari potentialii hoti pana cand acestia pleaca, sau pana cand are poze suficient de bune. Va cauta pana si masina lor, pentru a fotografia numarul de inmatriculare.

Regretabil, nu poate fugari (in zbor) masina hotilor, pentru ca are o viteza limitata la mai putin de 10 kilometri la ora. Dar este foarte eficienta impotriva hotilor care nu fug rapid, sau care au furat prea mult pentru a putea depasi aceasta viteza.

Drona in sine este in pericol de a fi furata, pentru ca are un pret de 6620 de dolari si un cost de 41 de dolari pe luna pentru a mentine activ serviciul de securitate.

Stiti acel banc? Cel despre robotul care prinde hoti? Ala de gaseste 100 de hoti in prima zi in America, 1000 in prima zi in China, si in prima zi in Romania este furat robotul? Eh, acum puteti transforma acea gluma din vis in realitate.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Back to top button