PC&Consoles

O consolă clonă a lui SNES din 1990 va apărea la începutul lui 2018

După ce s-a lansat pe piața consolelor retro cu o clonă de NES de 500 dolari (care a primit ulterior o reducere de preț), Analogue se concentrează acum pe recreerea epicului SNES. Noul anunțat Super Nt se laudă cu transmiterea unui semnal 1080p în format HDMI fără sacadări și încetiniri, și o compatibilitate cu peste 2.200 jocuri de SNES și Super Famicom la un preț ceva mai decent de 190 dolari.

Au mai existat în trecut suficiente alte clone care permiteau folosirea casetele Super NES pe televizoare mai moderne, dar toate erau bazate pe un sistem de emulare software sau procesoare ieftine de o calitate îndoielnică. Asta înseamnă că nu sunt mereu compatibile cu fiecare joc realizat pentru SNES, și astfel de console pot provoca apariția de erori sau artefacte de sunet sau video (o emulare perfectă a lui SNES este suprinzător de greu de realizat). Spre deosebire de celelalte tentative anterioare, Super Nt folosește un cip Altera Cyclone V FPGA, care simulază direct circuitul din consola originală pentru o compatibilitate și o precizie sporită. Echipa de la Analogue a declarat că au lucrat mii de ore la acest cip, pentru a oferi un gameplay de 16 bit fără compromisuri.

Deoarece folosește un FPGA (Field-programmable gate array), asta înseamnă că Super Nt ar putea fi folosit pentru mai mult decât doar jocuri de SNES. Acesta a fost și cazul produsului anterior, Nt Mini, și el bazat tot pe un FPGA. După un jailbreak semi-oficial, consola putea rula jocuri de Game Boy, Game Gear, Colecovision și alte ROM-uri (inclusiv cele de NES, care pot fi copiate direct de pe carcasă) prin intermediul unui slot de carduri SD. Putem presupune că astfel de hack-uri vor fi disponibile și pentru Super Nt, care de asemenea are un slot de card SD, pentru „update-uri firmware”.

Carcasa de plastic a lui Super Nt (disponibilă în patru culori) nu este la fel de atrăgătoare ca cea din aluminiu a consolelor anterioare produse de Analogue, dar pentru câteva sute de dolari probabil este un compromis care merită făcut. Așadar, pentru cei care doresc o compatibilitate extinsă cu mai multe titluri decât ce oferă Super NES Classic Edition, Super Nt ar putea fi produsul perfect. Acesta are lansarea planificată pentru luna februarie anul viitor.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button