MORE

O companie pretinde in instanta faptul ca Oculus Rift este… ideea lor!

Palmer Luckey, co-fondator Oculus VR a fost dat in judecata ! Nu, nu este o stire senzationalista, ci una destul de serioasa, avand in vedere ca acesta se confrunta cu acuzatia ca a folosit informatii confidentiale care nu-i apartineau. O companie pretinde in instanta faptul ca Oculus Rift este… ideea lor!

Total Recall Technologies, o firma din Hawaii, il acuza pe Luckey ca a incalcat o clauza de confidentialitate ca fost angajat al companiei. Potrivit rechizitoriului, acesta a fost angajat de respectiva companie pe o perioada de patru ani pentru a dezvolta un display ce se poate purta pe cap! Un head mounted display, daca traducerea in romana nu este prea… exacta.

Astfel, acestia sustin ca parte din proiectul Oculus isi are originile la Total Recall Technologies, Luckey folosind inspiratie si informatie din interiorul companiei la care era angajat atunci pentru a-si dezvolta display-ul. Concluzie? A incalcat termenii contractuali! Cel putin asta spun acuzatorii, afirmand: ” incalcarea contractului si exploatarea necuvenita a propietatii intelectuale a Total Recall Technologies in conexiune cu dezvoltarea unei casti virtuale ieftine si imersive.”

Cel mai probabil mai urmau si alte acuze, dar nu m-am obosit sa citesc intregul rechizitoriu. Practic, Total Recall Technologies are un caz destul de solid, si daca reusesc sa dovedeasca faptul ca Palmer Luckey a folosit informatie dezvoltata in timpul cat a fost angajat la acestia, si mai ales daca avea si vreo clauza in contract care sa interzica utilizarea ulterioara a respectivelor informatii, atunci chiar ar putea castiga. Pe de alta parte, procesul se desfasoara in California, iar sistemul de acolo nu este cunoscut ca fiind unul… impartial.

Articole asemanatoare

Back to top button