Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

O bresa de securitate din anii ’90 da mari batai de cap utilizatorilor de iOS, Android si Safari

/
/
/
/
image
img

Companiile de tehnologie se dau peste cap ca sa rezolve o vulnerabilitate identificata acum pe dispozitivele care ruleaza iOS, Android si browserul Safari indiferent de platforma. Este vorba de o bresa de securitate care dateaza din anii ’90 si care ii afecteaza si astazi pe posesorii gadget-urilor amintite. Bresa se numeste FREAK (Factoring Attack on RSA-EXPORT Keys) si se refera la o masura luata de Agentia Nationala de Securitate a SUA de a interzice companiilor sa exporte sisteme de criptare performante.

In schimb, industria interna avea sa-si pastreze aceste sisteme si sa foloseasca sisteme de criptare slabe de 512 biti pentru vizitatorii online din strainatate. Acest lucru a facut ca terminalele care rulau iOS, Android si Safari sa poata fi usor sparte atunci cand accesau site-uri considerate sigure. Descoperirea a fost facuta de un grup de cercetatori in domeniul securitatii, scrie Mashable. Potrivit cercetatorilor, lista cu site-urile „securizate” este destul de generoasa, din ea facand parte whitehouse.gov, nsa.gov, fbi.gov, nationalgeographic.com, marriott.com, cornell.edu, voici.fr, seoul.co.kr, russia.tv si multe altele.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This div height required for enabling the sticky sidebar