MORE

O bresa de securitate a procesoarele Qualcomm afecteaza majoritatea telefoanelor Android

Conform primelor estimari, aceasta bresa de securitate afecteaza peste 900 de milioane de dispozitive, malware-ul The QuadRooter fiind principalul acuzat.

Se pare ca multi dintre detinatorii de terminale Android, motorizate de un procesor Qualcomm, se expun la un risc de infectare cu acest Malware. 

Check Point au dezvaluit vulnerabilitatea, dar au si numit malware-ul The QuadRooter, asta pentru ca este avantajat de o serie de probleme pe care diver-ul software Qualcomm, pentru a roota telefonul si instala malware-ul ce iti preia controlul dispozitivului. Iar pentru a face asta, nu au nevoie decat de o aplicatie in telefon.

Check Point au aruncat in ring o serie de numere legate de numarul posibil de dispozitive care s-ar putea lovi de acest malware, iar numerele nu sunt chiar atat de mici. Daca initial un numar minim de terminale incepe de la 900 de milioane, acesta se poate opri la 1.4 miliarde de dispozitive

Problema a fost patch-uita intre timp, dar din pacate sunt foarte multe terminale unde acest patch nu va ajnunge datorita fragmentarii si lipsei de update-uri pentru Android in piata. Asta ca sa nu mai vorbim de editiile customizate de producatori, plus versiunile care nu mai primesc update. Cu alte cuvinte, s-ar putea sa fi mult mai atent cu ceea ce instalezi in telefon dar si sa te gandesti destul de bine daca doresti sau nu sa iti cumperi unul nou. Unul care primeste si update-uri.

[Check Point]

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button