MORE

O alternativa la Raspberry Pi este CHIP care-i… cheap: costa doar 9 dolari!

Raspberry Pi, la momentul aparitiei, a fost unul dintre miracolele pe care multi dezvoltatori le-au asteptat. Mic, compact, cu putere de procesare… tot ce isi putea dori un dezvoltator. Si mai era si ieftin. Spunem ieftin, pentru ca a aparut un competitor: numele sau este CHIP si costa doar… 9 dolari – asta pentru ca finantarea Kickstarter este un real succes. Dezvoltatorii dispozitivului au trecut demult peste telul initial de 50.000 de dolari, momentan finantarea ajungand la… 625.000 de dolari!

Practic, CHIP, ca si Raspberry Pi, este un micro-computer, doar ca CHIP este mult mai mic si mai ieftin, pe placa acestuia gasindu-se un procesor de 1GHz, 512 MB RAM si 4GB stocare interna, cu care daca vrei poti sa rulezi un Linux fara probleme.

Iar surprizele CHIP nu se opresc aici, acesta avand la bord atat WiFi cat si Bluetooth, practic fiind visul oricarui hardware hacker care doreste sa se joace si sa realizeze componente noi. Avand in vedere pretul, credem noi ca si producatorii de hardware mari vor dori sa cumpere acest CHIP. CHIP Poket

Sunt si cateva neajunsuri: CHIP vine fara conectori VGA si HDMI, cel putin pentru varianta standard, dar exista si varianta PocketCHIP, care vine cu un pret de 50 de dolari, si este un pic mai avansata. Acesta vine intr-o carcasa, are o baterie, o tastatura, un ecran 4:3 touchscreen si incape… in orice buzunar. La fel ca si telefonul tau. Care din pacate nu costa doar 50 de dolari. 

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button