Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Nvidia va repara consumul placilor GeForce pe monitoarele performante

/
/
/

Acum ceva timp va informam despre un test, realizat de catre PC Perspective, din care rezulta ca placile video GeForce aveau tendinta sa iasa din starea lor de repaus daca erau atasate la un monitor cu o frecventa de reimprospatarea a ecranului de 144Hz sau mai mult. Pana si Nvidia a bagat in seama acea descoperire, si are toate intentia sa remedieze problema.

Conform declaratiei companiei, testul a expus un bug prezent la modul in care placile video GeForce negociaza viteza procesorului pentru G-Sync la frecvente foarte mare.

 Aceasta problema a fost luata in serios, deoarece duce la consum de energie fara rost. Ca urmare Nvidia va repara acest bug chiar in urmatorul driver.

Cel mai probabil vor face asta prin ridicarea frecventei minime atunci cand placa video este pe modul idle, sau prin adaugarea unui prag suplimentar la care placa video poate sa opereze atunci cand decteaza un display G-Sync cu o rata de improspatare a ecranului foarte mare. In jur de 350MHz ar fi suficient, placile Radeon avand o asemenea frecventa de idle. Desigur, asta ar insemna un consum mai mare de energie, dar nu la fel de mare ca atunci cand ar rula la peste 800MHz.

Este bine de stiut ca problema va fi adresata inainte de a fi simtita cu adevarat, monitoare de 165Hz precum Asus PG279Q nefiind tocmai la indemana oricui in acest moment. Dar in urmatorii ani ar putea deveni norma.

[PCPer]

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar