Tech&ITPCRSS PaginaDeMedia

NVIDIA va prezenta RTX 3000 pentru mobile pe 12 Ianuarie

NVIDIA a anunțat în decursul zilei de ieri că data de 12 Ianuarie va fi una specială. Compania va găzdui un eveniment online al cărui punct culminant este anunțul chip-urilor grafice din seria RTX 3000 pentru platformele mobile. În plus, vom primi și mai multe informații despre Outriders, un joc dezvoltat de People Can Fly (Painkiller, Bulletstorm). Sunt curios dacă vor prezenta și noua RTX 3060 12GB de care tot aud în ultima vreme.

După ce am văzut diferența de performanță pe care plăcile video din seria RTX 3000 o au față de generația precedentă, sunt foarte curios să văd cum se va traduce asta în contextul unei platforme mobile. Laptop-urile au evoluat foarte mult în ultima vreme, iar trecerea pe noua generație de plăci de la NVIDIA va aduce un boost și mai mare și le va oferi producătorilor soluții grafice pe măsura procesoarelor din seria Ryzen 5000 de la AMD.

Cât despre noua RTX 3060 de 12GB, zvonurile spun că ar fi prima dintr-o serie nouă. Sunt sigur că știți deja și despre RTX 3080 Ti și toate nebuniile despre care s-au tot scurs informații. Am ocolit subiectul pentru că a fost supra-saturat oricum în ultima vreme, dar dacă se va întâmpla am impresia că NVIDIA își trage un glonț în picior. RTX 3060 Ti de 8GB este o placă foarte bună care aproape anulează existența surorii mai mari RTX 3070. În același timp, 3080 cam stă în propria ligă, iar 3090 nu are sens în alt context în afară de munca profesională. Asta mă face să mă întreb, cum și unde s-ar mai strecura și modele Ti sau Super și cum va gestiona NVIDIA o serie RTX 3000 atât de numeroasă și în același timp sărăcăcioasă din perspectiva stocurilor.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button