MORE

Nvidia va plăti pentru modul în care a promovat GTX 970

În anul 2014, Nvidia a lansat seria de plăci video 900, oferind performanță excelentă, eficiență bună și o mică surpriză neplăcută.

GTX 970, deși era o placă video bună, nu era tocmai ceea ce Nvidia spunea că este. Și anume, nu era o placă video cu 4GB de memorie video. Din cauza modului în care era construită, placa video avea doar 3.5GB de memorie video care funcționau la viteza normala, plus încă 500MB care funcționau la o viteză mult prea lentă pentru a fi utili în jocuri.

În 2014, numărul de jocuri care depășeau 3.5GB de memorie video nu era mare, așa că nu era o problemă foarte mare. Însă acum cam este, și pe parcursul următorilor ani limitarea ve deveni și mai evidentă. Dar partea mai importantă era că Nvidia a vândut o placă video cu 3.5GB VRAM de parcă avea 4GB VRAM. Și se pare că GPU-ul în sine nu avea tocmai specificațiile pe care Nvidia le promitea, iar asta nu a stat prea bine cu unii oameni, dintre care câțiva erau avocați.

Compania Nvidia a fost dată în judecată pentru reclamă falsă, iar acum a fost de acord să plătească daune în 30 de dolari pentru fiecare individ din SUA care a cumpărat un GTX 970. Cum exact își pot recupera acești bani păgubiții nu a fost detaliat încă. Dar măcar avocații își vor primi cei 1.3 milioane de dolari, acoperind costurile de până acum ale procesului.

Cu toate că Nvidia a decis să ajungă la o înțelegere cu avocații și păgubiții, în continuare susține că nu a făcut nimic greșit și a luat decizia de-a plăti acum doar pentru că ar fi cea mai bună mișcare pentru toate părțile implicate.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button