Știri ITPCRSS PaginaDeMediaTECH

NVIDIA va incheia achizitia ARM la finalul saptamanii viitoare

NVIDIA se apropie de incheierea procedurii de cumparare a companiei britanice ARM. Afacerea ar trebui sa fie concluzionata pana la finalul saptamanii ce urmeaza sa inceapa. Rapoartele celor de la Wall Street Journal vorbesc despre o suma de 40 de miliarde de dolari; o scadere fata de cele 52 de miliarde pe care CEO-ul Masayoshi Son le cerea la inceputul negocierilor.

Discutiile dintre NVIDIA si ARM au inceput acum cateva saptamani si se pare ca saptamana viitoare va fi decisiva. Chiar daca nu stim suma exacta, tranzactia ar fi evaluata oriunde intre 40 si 45 de miliarde de dolari, iar producatorul de placi video va plati atat cash cat si in actiuni la bursa.

Aceste cifre si informatii sugereaza faptul ca NVIDIA nu va trebui sa se imprumute pentru aceasta achizitie. La finalul anului fiscal trecut, compania detinea peste 11 miliarde de dolari cash, suma care a crescut pana la 15 miliarde spre finalul primului trimestru din acest an. Se pare insa ca tabara verde a mizat mult pe lansarea Ampere, care ar putea genera sume foarte mari.

NVIDIA RTX 3090 RTX 3080 RTX 3070

Ce inseamna aceasta afacere pentru NVIDIA?

In urma achizitiei ARM, cei de la NVIDIA ar putea sa-si extinda operatiunile foarte mult. In acest moment, produsele din catalogul companiei se limiteaza la solutii grafice pentru PC-uri, aplicatii enterprize si clienti automotive. Prin achizitia producatorului de chip-uri, compania poate sa se orienteze spre pietele de smartphone-uri si apliatii IoT (Internet of Things). In plus, cei de la ARM au deja experienta in productia de procesoare pentru servere.

Prin combinatia de procesoare si placi video produse in-house, NVIDIA va putea sa le ofere clientilor posibilitatea de a cumpara sisteme intregi dintr-un singur loc. Asta ar genera vanzari care sa permita companiei sa investeasca si mai mult in produsele viitoare.

In urma acestui anunt, companii mari precum Samsung si Qualcomm ar putea fi in pericol. Daca NVIDIA va controla ARM, guvernul Statelor Unite ale Americii va avea un control si mai mare asupra produselor din aceasta sfera care ajung la companii chinezesti precum Huawei.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button