MORE

NVIDIA va implementa AI-ul pentru hyper bolidul Rimac C_Two

Săptămâna trecută a avut loc evenimentul Salonul Auto de la Geneva, unde Rimac Automobili și-a făcut debutul pe piața hypercars electrice condusă de Drive AI de la NVIDIA. De la nivelul 4 de autonomie (o mașină cu capacitatea de a se conduce în siguranță și de a se trage atunci când apar dificultăți și conducătorul auto nu răspunde) și până la funcțiile AI de asistență și recunoaștere a șoferului, C_Two introduce un număr de funcții unice pentru acest segment.

Folosind funcțiile Driving Coach, șoferii pot deprinde noi abilități, deoarece vehiculul demonstrează viteza optimă și virajul în diferite scenarii, permițându-i să învețe literalmente în momentul execuției manevrelor. Conducătorii auto pot vedea traiectoria ideală a mașinii și pot monitoriza diverse analize pe măsură ce vehiculul se conduce singur. Ei pot prelua apoi controlul și să încerce să aplice ceea ce au învățat. Conducătorii auto primesc date despre performanța proprie, într-o experiență gamificată care îmbunătățește abilitățile, este perfectă pentru gameri și oferă o plimbare interesantă pe parcurs.

Suita sofisticată de senzori și computerul NVIDIA DRIVE AI vor permite autonomia autovehiculului și sistemele avansate de asistență pentru șoferi. De exemplu, C_Two are grijă de șoferul său prin implicarea frânei automate de urgență și a controlului evaziv ca răspuns la eventualele coliziuni.

Vehiculul va oferi, de asemenea, monitorizarea punctului mort, monitorizare la viteză maximă, asistență la menținerea benzii de circulație și controlul automat al vitezei de drum complet adaptabil cu funcționalitatea pilotului de trafic. Acest hypercar inovator își va adapta caracteristicile în funcție de condițiile meteorologice curente, schimbând performanțele pe timp de ceață sau ploi torențiale, după cum este necesar.

Când conducătorul auto se apropie de C_Two, sistemele de la bord vor utiliza camere de recunoaștere a feței pentru a debloca mașina. Odată ce este înăuntru, sistemul AI monitorizează șoferul și poate fi direcționat să se adapteze în funcție de dispoziția și preferințele șoferului. Acestea ar putea include muzica liniștitoare sau reglarea cinematicii automobilului pentru un mod anume de condus.

Modelul Rimac C_Two va fi lansat în 2020 și, potrivit celor de la Rimac, va fi mai mult decât actuala lor mașină de producție, care are un preț de 1.000.000 de dolari.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button