Știri ITTECH

Nvidia va cheltuie 6.9 miliarde de dolari pe o achiziție nouă

Din moment ce a devenit clar pentru Nvidia că nu va avea prea mult de câștigat pe segmentul de minat cripto-monede, compania a decis să se extindă pentru a-și întări poziția în alte segmente, ce nu țin de plăci video.

Nvidia anunță că va cumpăra producătorul de procesoare Mellanox, din Israel, pentru suma de 6.9 miliarde de dolari. Compania cu pricina se ocupă în mare parte cu producția de procesoare pentru rețele de viteză mare, produsele sale fiind găsite în centre de date, super-calculatoare și pe segmentul de AI.

Conform spuselor lui Jensen Huang, șef al Nvidia, centrele de date au parte de creștere constantă a cererii ce va trebui adresată prin inter-conectarea unui număr vast de sisteme rapide în rețele inteligent, pentru a forma motoare de compute de scara unui centru de date întreg. Adică, un ansamblu de sisteme care se poate comporta ca un singur sistem foarte, foarte puternic. Cel puțin asta este intenția. Astfel, Nvidia va avea ceva mai multă importanță pe segmentul centrelor de date, unde deja avea ceva influență mulțumită procesoarelor grafice Quadro.

Achiziția foarte probabil nu va avea nici un efect asupra produselor lansate de Nvidia pentru muritorii de rând, dar va schimba modul în care compania va funcționa pe termen lung.

[Engadget]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button