PCRSS PaginaDeMediaTECHTech&IT

Nvidia Turing suportă decodarea de video 8K în timp real

Zilele trecute am dezvăluit noua arhitectură Turing, de la Nvidia, și plăcile video Quadro RTX. Noua tehnologie aduce suport hardware pentru Ray Tracing, promițând un viitor strălucit și corect iluminat tocmai din cauza simulării acelor raze.

Am sărit însă în acel anunț peste o componentă foarte interesantă a noilor plăci Quadro RTX… adică, pe lângă Deep Learning Anti-Aliasing care promite să permită scalarea unor imagini mai mici la rezoluții foarte mari fără pixelare sau pierdere a detaliilor.

Arhitectura Turing suportă redarea în timp real, cu efecte, a secvențelor video 8K.

Probabil veți spune „Dar n-avem nici măcar monitoare 4K ieftine, da barem 8K, ce contează?”. Eh, ecranele 8K poate că ar costa în acest moment câteva zeci de mii de dolari, dar există sectoare care lucrează de ani de zile cu video în acest format. În general sectoarele care folosesc diversele camere 8K dezvoltate de RED, și care tot dau peste problema că editarea unui clip în format 8K este un veritabil chin. Nu doar pentru că este nevoie de multă putere de calcul pentru a implementa diverse efecte, dar și pentru că simpla redare a unui clip 8K la rezoluție deplină, pe orice hardware actual, nu prea funcționează în timp real.

Așa că Nvidia a colaborat direct cu RED pentru a se asigura că plăcile arhitectura Turing și plăcile video Quadro RTX includ o componentă dedicată care va decoda conținutul video la această rezoluție.

Vom vedea această proprietate și la varianta dedicată muritorilor de rând a unui GPU Turing? Probabil nu, pentru că atunci n-ar mai fi lumea chiar atât de încurajată să cumpere un Quadro, dar măcar știm că este posibil pentru generațiile următoare.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button