PCTECHTech&IT

NVIDIA Turing reproduce scena memorabilă a aselenizării

Pentru a falsifica aselenizarea, așa cum s-a discutat tot mai des în ultimii ani în spațiul public, sunt necesare cele mai performante plăci grafice din lume.

Cu patru ani în urmă, echipa pentru demonstrații a NVIDIA s-a folosit de plăcile grafice pentru a demonta celebrul mit potrivit căruia misiunea Apollo 11 nu ar fi atins de fapt suprafața Lunii, întregul episod fiind numai o șaradă. Demontarea a fost făcută până în cele mai mici detalii, astfel că s-a ajuns la generarea glumei că cea mai eficientă metodă de falsificare a aselenizării ar fi fost folosirea unor mijloace tehnologice inexistente la acea dată.

Acum, la aproape o jumătate de secol după ce Neil Armstrong a fost primul om care a pus piciorul pe Lună, NVIDIA a actualizat demonstrația anterioară cu ajutorul tehnologiei ray-tracing în timp real pe care a integrat-o în arhitectura celor mai noi plăci grafice, Turing. 

Mai multe informații și imagini despre acest subiect sunt disponibile la următorul link: https://blogs.nvidia.com/blog/2018/10/11/turing-recreates-lunar-landing/

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button