TECHRSS PaginaDeMediaTech&IT

NVIDIA Studio aduce noi funcționalități AI pe aplicații creative

Cei care lucrează des în aplicații creative precum 3D Max, Maya, suita Adobe sau DaVinci Resolve pot beneficia de acum de noile actualizări NVIDIA Studio care introduc accelerare AI avansată și funcționalități suplimentare cu ajutorul plăcilor video RTX. Acestea îmbunătățesc calitatea imaginilor, înlocuiesc timpii lungi de randare și elimină sarcini lungi, dar necesare, prin care utilizatorii trec înainte de finalizarea proiectului. Fie că este vorba de imagistică avansată sau de funcționalități AI în timp real, NVIDIA Studio oferă o listă masivă de ajutoare pentru accelerarea procesului creativ.

80% dintre taskurile creative sunt repetitive, de fiecare dată. Momente întâlnite zilnic precum eliminarea manuală a fundalului dintr-o serie de imagini sau ajustarea subiectului pentru un video, cadru cu cadru.  Pentru artiști 3D există de asemenea multe momente de grabă și așteptare. Momente când trebuie să termine modelul rapid, iar apoi să aștepte să se randeze în decurs de minute, poate chiar ore, făcând laptopul inutilizabil.  Iar aici intervine inteligența artificială. Cu ajutorul NVIDIA Studio, AI-ul  poate ajuta la tipul acesta de încărcare și se poate ocupa de sarcini plictisitoare, oferind artiștilor mai mult timp în procesul de creație. Cu AI care grăbește fluxurile creative, utilizatorii își pot atinge termenele limită mai ușor, salvând timp și bani în proces. 

NVIDIA Studio oferă tehnologii avansate pentru procesarea imaginii și pentru editări creative

Calitatea imaginii este un standard absolut în industria creatoare. Enhance Images, o funcționalitate în Adobe Lightroom, folosește machine learning pentru a face imaginile mai sharp și pentru a îmbunătăți calitatea imaginii de 5 ori mai rapid pe plăcile grafice NVIDIA. Iar acest lucru se datorează opțiunii Super Revolution de pe Adobe Camera Raw și Lightroom și Lightroom Clasic. Prin apăsarea unui singur buton, Super Resolution mărește și îmbunătățește o imagine de 10 megapixeli într-o imagine de 40 de megapixeli care este gata de printat pentru display-uri mari.  Mai mult, testele arată că Super Resolution procesează imagini de 27 de ori mai repede prin intermediul unei plăci video NVIDIA GeForce RTX 3070 pentru laptop prin comparație cu un laptop cu placă video încorporată în procesor. 

Nvidia Studio Actualizari

Utilizatorii Photoshop vor beneficia și ei de performanțele oferite de inteligența artificială real-time a NVIDIA Studio. Filtrele neurale sunt un set de funcționalități AI care permit artiștilor să exploreze idei creative și să facă ajustări complexe asupra imaginilor în doar câteva secunde. Cu Smart Portrait în Photoshop, artiștii pot experimenta cu ușurință și pot face editări asupra caracteristicilor faciale, precum direcția în care subiectul se uită și unghiurile de lumină doar prin mișcarea unui slider, fără a fi nevoie de o intervenție manuală frecventă.

DaVinci Resolve 17 al celor de la Blackmagic Design este o lansare masivă, cu o serie de noi funcționalități palpitante, printre care unelte AI care ajută utilizatorii să câștige timp. Magic Mask, bazat pe AI se folosește de motorul neural DaVinci pentru a crea automat măști pentru o persoană sau pentru anumite trăsături, precum fața sau mâinile. Creatorii pot beneficia de unelte de finisaje mate, posibilitatea de a adăuga și de a scoate strokes și urmărire automată.

Smart Reframe editează rapid înregistrări 16:9 HD sau Ultra HD în versiuni pătrate sau verticale prin detectarea și urmărirea automată a obiectelor, păstrându-le în cadru, înlocuind nevoia de a face acest lucru manual.  Scene Cut Detection analizează conținutul din timeline și aplică editări de tip blade pentru a izola fiecare scenă în loc să aplice editările individual.

Să spunem că Adobe Premiere Pro este aplicația pe care o folosești cel mai des. Scene Edit Detection, introdus recent în Premiere Pro public beta este optimizat de plăcile video NVIDIA pentru a detecta și a aplica tăieri rapid în varianta finală de video; eliminând sesiuile de editare manuală. Auto Reframe ține în mod automat cel mai important element din cadru centrat atunci când se reformatează raportul de aspect pentru diferite dimensiuni de social media. Iar atunci când vine momentul de export, NVIDIA hardware encoder aflat pe plăcile video NVIDIA GeForce exportă fișiere video la rezoluție înaltă de până la 5 ori mai rapid decât folosind doar procesorul.

Poate fi dificil să modifici și să detaliezi scene 3D mari fără a pierde mult timp. Denoising bazat pe AI în Blender este un proces care prezice imaginile finale din rezultate randate parțial în timp ce lucrezi la design în viewport. Acest lucru permite utilizatorilor să exploreze noi idei și să itereze rapid pe alegerile de design cu încredere totală. 

Driverul NVIDIA Studio din martie (varianta 461.92) este deja disponibil și adaugă suport pentru cele mai recente update-uri ale aplicațiilor care includ funcționalități bazate pe AI. Driver-ul poate fi descărcat prin GeForce Experience sau de pe pagina de descărcări.   

 

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button