Tech&IT

NVIDIA Studio vine cu laptopuri noi, funcții și aplicații accelerate RTX și alte surprize

Prezentarea de la COMPUTEX 2022 le-a oferit participanților o parte din detaliile pe care producătorul le are în plan pentru platforma NVIDIA Studio, care se se extinde cu noi laptopuri Studio, aplicații accelerate de RTX și update-uri pentru Omniverse – toate în baza lansării driverului Studio din mai.

Laptopurile special concepute pentru creatori de conținut de la ASUS, Lenovo, Acer și HP se alătură listei de laptopuri NVIDIA Studio. Cu plăci video până la GeForce RTX 3080 Ti sau  NVIDIA RTX A5500, nou line-up oferă performanță crescută în randare 3D și aplicații AI:

 • ASUS Zenbook Pro 14 Duo, Pro 16X OLED și Pro 17, plus Vivobook Pro 14X, 15X și 16X;
 • Lenovo Slim 7i Pro X și Slim 7 Pro X;
 • Acer ConceptD 5 și Acer ConceptD 5 Pro;
 • HP ZBook Studio G9 și HP Envy 16;

NVIDIA Studio în programe de editare

Săptămâna aceasta în NVIDIA Studio aruncăm o privire asupra Blackmagic Design DaVinci Resolve 18. Este considerată singura aplicație pentru editare, colorare, efecte vizuale și procesare audio post-producție all in one  care oferă noi funcții menite să scurteze simțitor timpul necesar executării mai multor comenzi. Aceste funcții ajută la facilitarea editării video pe laptopurile și sistemele dotate cu plăci video RTX în DaVinci Resolve 18. Printre acestea se numără Automatic Depth Map, Object Mask Tracking și Surface Tracking.

Evoluția NVIDIA Omniverse și noul driver Studio

Creatorii la nivel global se folosesc de Omniverse drept hub pentru a interconecta fluxuri de lucru 3D. La COMPUTEX, noi funcții în Omniverse pentru creatori și artiști technici au fost anunțate:

 • Omniverse Cloud (beta) este o suită de servicii cloud care ajută designerii 3D, artiștii și dezvoltatorii să colaboreze cu ușurință de oriunde. Omniverse Cloud Simple Share este acum disponibil în early access.
 • Update-ul pentru Omniverse Audio2Face se lansează curând, cu control al animațiilor faciale complet, bazat pe AI și o funcție de animație care generează expresii faciale realiste din fișiere audio.
 • Omniverse XR App (beta), un mediu VR pe deplin îmbogățit cu ray-tracing care permite randarea instantă.
 • Actualizarea pentru Omniverse Machinima a adus mici refresh-uri pentru diferitele sale funcții, care îi ajută pe animatori și artiști să creezi mai ușor animații 3D de scurtmetraj.

Nvidia Studio

Disponibil acum, driverul Studio din mai vine cu suport pentru cele mai noi update-uri software și hardware. Pe lângă anunțurile de mai sus, noul driver include si suport pentru:

 • Topaz Labs’ Gigapixel AI a îmbunătățit care face recovery atunci când se face upscaling la imagini, permițând utilizatorilor să proceseze imagini de 2.5 ori mai repede.
 • Marmoset Toolbag 4.04 care oferă noi funcții precum Ray Traced Depth of Field (DoF) în obiectul camerei. Update-ul oferă utilizatorilor de NVIDIA GeForce RTX o creștere de 1.3x în viteza de randare vs versiunea precedentă
 • Reallusion’s iClone 8 și Character Creator 4, cu update la Omniverse Connectors pentru fiecare, în care este introdus iluminare volumetrică NVIDIA și skinning accelerat de GPU, asigurând animații fluide.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button