MORE

Nvidia Shield, versiunea 3 in 1: o consola de jocuri, un set-top box cu Android TV si un supercomputer

Echipa Nvidia, prezenta la Game Developers Conference, si-a lasat publicul cu gura cascata in momentul in care a anuntat un gadget multifunctional care incorporeaza o consola de jocuri, un set-top box cu Android TV si un supercomputer. Gadgetul se numeste Nvidia Shield si a avut parte de cele mai bune impresii la evenimentul din San Francisco. De ce? Pentru ca noul Shield include „primul Android TV cu redare 4K din lume” care foloseste procesorul X1, cel mai performant procesor mobil creat de Nvidia pana acum.

Ahem! Ma scuzati! Daca ai cumva nevoie de spatiu de stocare suplimentar – si s-ar putea sa ai, pentru ca Shield vine doar cu 16 GB – te vei putea folosi de portul MicroSD si de alte doua de USB 3.0 daca vei dori sa-i adaugi un HDD extern. Nu degeaba a fost prezentat ca un sistem „de peste 35 de ori mai puternic decat urmatorul set-top box”. Dar Shield este inainte de toate un gadget destinat jucatorilor, compania vorbind despre el ca avand o performanta dubla fata de cea a Xbox 360. Nvidia a anuntat ca numeroase studiouri au fost interesate sa-si porteze titlurile pe noul Shield: Borderlands 2, Borderlands: the Presequel, Doom 3: BFG Edition, The Talos Principle, Metal Gear Solid: Revengeance, Resident Evil 5, Limbo si Crysis 3. Presedintele Nvidia a prezentat la conferinta de la San Francisco si controller-ul lui Shield, afirmand ca acesta a fost creat pentru „hardcore gaming”, fiind capabil sa functioneze circa 40 de ore fara sa fie nevoie de incarcare.

Jen-Hsun Huang a promis ca acesta este doar inceputul. Cat despre supercomputerul incorporat, acesta poate fi folosit in baza unui abonament la GRID, platforma de streaming a Nvidia, si-apoi te vei putea juca linistit la tine acasa, jocuri instalate si rulate pe un computer mult mai performant si aflat la o distanta foarte mare!! Serviciul va deveni disponibil impreuna cu aceasta consola spre sfarsitul lui 2015. Insa Nvidia Shield va fi lansat in Mai si va avea un pret de 200 de dolari, iar controller-ul sau va costa 60 de dolari. Asteptam cu nerabdare urmatoarele vesti!

Articole asemanatoare

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button