GamingPC&ConsolesȘtiri IT

Nvidia Shield primește jocuri Nintendo, în China

În mod normal, jocurile marca Nintendo sunt disponibile doar pe hardware Nintendo. Excepții sunt destul de rare, ca jocuri de mobile create special pentru anumite platforme, ca Super Mario Run. Dar asta se schimbă acum, Nvidia și Nintendo anunțând un parteneriat prin care jocurile companiei vor fi disponibile pe platforma Shield.

Înainte să fiți uimiți la ideea că Nintendo ar putea face tranziția către o companie software și-ar începe să publice jocurile sale pe alte platforme, având astfel succes imens și aducând bucurie tuturor, ar trebui să vă calmați puțin, pentru că nu asta se întâmplă.

Jocurile acestea vor fi disponibile doar în China, unde cu siguranță vor avea un succes foarte mare. Nu doar pentru că în China există o piață mai mare decât Europa și SUA la un loc, motiv pentru care unii producători de componente de PC nici nu se deranjează cu alte piețe. Dar și pentru că acolo garantat vor fi oameni pe care nu le-au jucat.

Această înțelegere dintre Nvidia și Nintendo acoperă jocuri de pe platformele Wii și Gamecube, console a căror importare în China a fost ilegală, așa că lumea nu prea avea acces la ele în primul rând, ci mai mult la console felurite precum Vii, care veneau cu propriile jocuri „inspirate” de titlurile Nintendo.

Jocurile vor fi vândute la prețul de aproximativ 10 dolari, în variante care vor funcționa la rezoluția de 1920×1080, și probabil n-ar trebui să vă așteptați să apară la nivel internațional, cel puțin nu în viitorul apropiat.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button