Știri ITPCRSS PaginaDeMedia

NVIDIA se pregateste de lansarea seriei RTX 3000 in toamna

Seria RTX 2000 ar putea vedea reduceri insemnate in perioada urmatoare

Un raport al celor de la China Times (intre timp sters) sustine ca NVIDIA se pregateste de lansarea seriei RTX 3000 candva in al treilea trimestru. Cea mai probabila data pentru aceasta lansare ar fi undeva prin Septembrie-Octombrie, deoarece multe companii se asteapta ca pe atunci se vor calma lucrurile cu epidemia de COVID-19. Conform sursei, partenerii AIB au inceput sa goleasca incetul cu incetul depozitele de modelele RTX 2000 pentru a face loc noilor placi. Asadar, in perioada urmatoare ne putem astepta la reduceri pentru placile actuale.

Inventarul partenerilor AIB indica venirea lui RTX 3000

Cel mai bun indicator referitor la o noua lansare este stocul pe care il au partenerii AIB (ASUS, MSI, EVGA, etc.). Cand acestia incep sa goleasca stocurile drastic, atunci stim ca urmeaza ceva nou. Asta se intampla deoarece partenerii NVIDIA au un timeline dupa care se ghideaza si incearca sa nu ramana cu placi depasite pe stoc. Raportul celor de la China Times vorbea despre faptul ca NVIDIA va lansa variante mainstream ale Ampere undeva prin toamna:

NVIDIA ar fi trebuit sa gazduiasca un moment interesant in cadrul GTC 2020, insa acesta a fost mutat spre jumatatea lunii Mai. Inca de atunci insa, piata a auzit zvonuri legate de al treilea trimestru al anului cand vor fi prezentate cel putin trei generatii de placi video Ampere. Printre acestea se regasesc si inlocuitoarele pentru RTX 2080/2070, iar pe rand, vor aparea mai multe.

Printre partenerii cei mai importanti care au inceput sa-si goleasca incetul cu incetul stocurile din Taiwan, se numara ASUS, Gigabyte si MSI. Toti si-au ajustat preturile placilor din generatia curenta.

Operatorii din piata estimeaza ca numarul total de placi din partea partenerilor va incepe sa intre intr-o panta descendenta spre finalul lunii Aprilie. Astfel, cei trei producatori mari (ASUS, Gigabyte si MSI) vor incerca sa scape cat mai repede de modelele RTX 2000 Non-Super, GTX 1600 si in final, de RTX 2000 Super. In acest fel se urmareste conversia pietei mainstream la RTX 3000 undeva in toamna.

China Times (Tradus din limba chineza)

In acest moment, venirea seriei RTX 3000 de la NVIDIA pare iminenta si oricum cam era momentul. Seria RTX 2000 a fost un succes pentru companie, dovada a fost lansarea seriei Super. Daca generatia urmatoare de placi video cu suport ray tracing reuseste sa ofere performanta mai buna si imbunatateste tehnologia din spatele RTX, am putea avea parte de o generatie foarte interesanta.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, dar drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri, dar și componente hardware, alături de articole, analize și desigur, știri.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button